צווים זמניים

 
כפי ששמם מעיד, צווים זמניים הנם צווים שיש להם מטרה ומועד תפוגה. כך, למשל, יכולים בתי משפט לענייני משפחה ובתי דין רבניים להעניק צווים זמניים במטרה להבטיח את קיומם התקין של הליכים עתידיים. הצווים השכיחים בקטגוריה זו הנם:

  • צווי מניעה – צווי מניעה יכולים למנוע מבן/בת זוג להתקרב למקום כזה או אחר, על מנת למנוע מהם לפגוע או בבן/בת הזוג, להטרידם, או להלך עליהם אימים. כמו כן, יכולים צווים מסוג זה לאסור על כל שינוי ברכוש ובנכסים של הצד המעוקב, זאת על מנת למנוע העלמה של נכסים, או השמדתם.

  • צווי עיכוב יציאה – צוו זה ניתן במקרים בהם ישנו חשש כי בן/בת הזוג יצאו מן הארץ במטרה לא לשוב, במטרה לחמוק מדיון, או במטרה להבריח רכוש / לחטוף ילד וכיו"ב. צו זה ניתן רק במקרים בהם יש חשש ממשי לביצוע פעולה מן הסוגים שהוזכרו לעיל, וזאת על מנת שלא לפגוע בעקרון כבוד האדם וחירותו.

  • צווי עיקול – במקרים רבים, ישנו חשש כי בן/בת הזוג המחזיקים במרבית הממון והרכוש, או המחזיקים בפריט נחשק במיוחד העומד במרכז מחלוקת, ינקטו בצעדים להעלמתם בדרכים שונות: הברחה, מכירה, מסירה במתנה, פדיון וכיו"ב. על מנת למנוע זאת, יכול בית המשפט להורות על עיקול זמני של הרכוש המדובר, עד לקבלת החלטה לגביו וליישומה.

  • צו מרווה – צו עיקול זמנים אשר תקף לגבי נכסים מחוץ לגבולות המדינה. צו זה לא היה נפוץ בעבר, אך הרלוונטיות שלו צפויה לגבור, ככל שמספרם של האנשים המחזיקים ברכוש ובממון מחוץ לגבולות הארץ, גדל.
 

הגשת בקשה באמצעות עו"ד

 
הגשת בקשה לצווים זמניים בעת הגשת תביעות עיקריות יכולה להשפיע באופן משמעותי על המשך השתלשלות ההליך המשפטי. על כן, חשוב לבצע פעולות מסוג זה רק באמצעות עורך דין מנוסה.

הדברים הנאמרים לעיל והמידע העולה מהם מוגשים כשירות לגולשי האתר ואין לראות בהם כעצה ו/או תחליף לייעוץ משפטי.

לפרטים נוספים, לבירורים ולקבלת ייעוץ משפטי, ניתן לפנות אלינו דרך האתר ובטלפון: 02-6222943

 
 
 
צווים זמניים