הליך גישור במסגרת גירושין

 
כאשר שני בני זוג נשואים מחליטים "לפרק את החבילה" ולהיפרד באופן רשמי במסגרת הסכם גירושין, יש שתי אפשרויות עיקריות לסדר ביניהם את העניינים (הסדרי ראייה, מזונות, חלוקת רכוש ועוד כמה וכמה עניינים חשובים):

  • להתנצח בבתי המשפט – כל צד יציג את הצד שלו, יגיד למה מגיע לו לקבל יותר, ובסופו של דבר שני הצדדים יצאו לא מרוצים, עם הרגשה שהגיע להם לקבל יותר.
  • לפנות להליך גישור במסגרת גירושין – כניסה לתהליך של דיונים תרבותיים בהנחייתו של מגשר מוסמך, אשר דואג ליצירת תקשורת חיובית בין הצדדים לא רק כדי להגיע להסכם פשרה שמקובל על שניהם, אלא גם, ואולי בעיקר – למען הילדים.

 

מהו, בעצם, הליך גישור במסגרת גירושין?

 
מדובר בהליך שמטרתו לאפשר לבני זוג להתגרש בצורה כמה שיותר יפה, וכמה שפחות סוערת וכעוסה. ההליך מלווה על ידי מגשר מוסמך ומנוסה, ומתמקד הן בצד הפרקטי של הגירושין, והן בצד הרגשי שלהם.

  • הצד הפרקטי – התמקדות בכל מה שבני הזוג צריכים לסדר ביניהם לפני שהחבילה מתפרקת לחלוטין, לרבות משמורת ילדים, מזונות, הסדרי ראייה, חלוקה הוגנת של הרכוש ועוד. השיחות, המונחות על ידי המגשר, מתבצעות באווירה נעימה, וכל ההסכמות מועלות על הכתב ומחייבות את הצדדים בהמשך.
  • הצד הרגשי – התמקדות בניהול שיחות טובות בין בני הזוג, ביצירת תקשורת חיובית ובמטרה שימשיכו לשמור על קשר נעים גם לאחר הפרידה הסופית – גם בשביל ההרגשה האישית ובעיקר למען הילדים. ההתמקדות בצד הרגשי מאפשרת לשני הצדדים להתמודד עם כל הרגשות שהגירושים מעלים אצלם, להשתחרר מהקשר בצורה שלמה ולהמשיך הלאה בחיים עם הפנים אל העתיד.
לאחר העלאת כל ההסכמות על הכתב וגיבושן להסכם סופי – יש להעבירו לאישור בית המשפט לענייני משפחה או לאישור בית הדין הרבני.

 
הליך גישור במסגרת גירושין
 

האם חובה על בני הזוג לפנות להליך גישור בגירושין?

 
ממש לא. בית משפט לא יכול לחייב בני זוג לפנות לגישור, והם יכולים להחליט שהם יפתרו את העניינים ביניהם בין כותלי היכל הצדק. להליך גישור אפשר להגיע רק אם שני הצדדים מעוניינים בכך, אולם אין ספק שבהרבה מאוד מקרים, אם לא בכולם, הוא הרבה יותר עדיף מהאפשרות השנייה.

 

למה מומלץ להעדיף דרך של גישור?

 
  • כדי לחסוך זמן וכסף – דיונים בבית משפט נקבעים על פי המועדים בהם בית המשפט פנוי לעסוק בענייני גירושין, מה שיכול להביא לכך שההליך יימשך הרבה מאוד זמן ויגרום עוגמת נפש ארוכת טווח לשני הצדדים. בנוסף, הליך גירושין בבית המשפט יכול לעלות לכל צד הרבה מאוד כסף, כאשר הליך גישור יעלה רק כמה מאות שקלים.
  • כדי לנהל דיון כמו שדיון צריך להתנהל – לדיונים בבית משפט יש נטייה לעלות לטונים צורמים, בעוד שדיונים שמונחים על ידי מגשר ושמגיעים אליהם בהסכמה, מתנהלים באווירה מאוד נעימה.
  • כדי לשמור על קשר טוב גם לאחר הגירושין – פנייה להליך גישור עוזרת מאוד לשני בני הזוג לעבור את תהליך הגירושין בצורה כמה שיותר שלמה, ולשמור על קשר טוב ביניהם גם לאחר הפרידה.
 
לסיכום – אין ספק שהליך גירושין הוא תמיד הליך לא נעים, אולם אם בוחרים בדרך של גישור אפשר להגיע לתוצאות הרבה יותר טובות – גם עבור שני בני הזוג וגם עבור הילדים.
 

לקבלת ייעוץ מקצועי מקיף ופרטים נוספים צרו עמנו קשר 077-7784688
ונשמח לעמוד לשירותכם ככל שיידרש.