שלום בית

 
תביעת שלום בית מוגשת לבית הדין כאמירה של אחד מבני הזוג העומד בפני הליך גירושין, כי הוא אינו מעוניין בפירוק התא המשפחתי אלא מעוניין לפעול למען שלום בית. בחלק מהמקרים הבקשה מוגשת בתום לב, באמת מתוך רצון של אחד מבני הזוג לשקם את היחסים המשפחתיים ולמנוע את "פירוק החבילה", אולם במקרים רבים אחרים היא מוגשת רק כדי "למשוך זמן" ולתת לאותו אדם את האפשרות לתכנן מהלכים שיפעלו לטובתו בתהליך הפירוד והגירושין, כגון שיפור המצב הכלכלי ובמקרים קיצוניים גם תכנון של בריחה מהארץ.

איך מגישים תביעת שלום בית?

התביעה צריכה להיות מוגשת לבית הדין הרבני, שהוא המוסמך לפסוק בעניינים אלה. על מנת למנוע התנהלות לא נכונה בהליך הגשת התביעה, מומלץ מאוד להסתייע בעורך דין המתמחה בתחום, שכן הדבר עלול להוביל לתוצאות מאוד לא רצויות. כך למשל, חשוב לדעת, שאישה המסרבת לקיום שלום בית ללא הצדקה ממשית של סירובה, יכולה להיחשב כ"מורדת" ולהביא לכך שהיא לא תוכל לקבל מזונות (או לא את כל המזונות שמגיעים לה) ותצטרך להחזיר מתנות שקיבלה מבן זוגה ("החזר מתנות").
 
שלום בית
 
כולם יכולים להרוויח
במקרה שתביעת שלום בית מוגשת ויש היענות מצד בן הזוג האחר, קיימת אפשרות ממשית לשיקום היחסים ולמניעת פירוק משפחה בישראל. לכן, בית הדין הרבני רואה בתביעות אלה ברכה, והתקווה היא שבני הזוג ישכילו למצוא את הדרך הנכונה להמשיך לקיים את התא המשפחתי תוך התנהלות מיטיבה ונכונה. לאחר הגשת התביעה ניתן לפתוח בהליך גישור, במסגרתו אפשר לנסות למצוא פתרונות לכל המחלוקות שהיו ביו בני הזוג: שעות ההימצאות בבית, אופן החינוך של הילדים, חלוקת המטלות השונות, החלטות בנושאים כספיים, הסדרת היחסים עם קרובי משפחה ועוד.

הפסיקה
לאחר הגשת תביעה לשלום בית, בית הדין יכול לפסוק כי הוא מקבל את התביעה, ולחייב את בני הזוג לנסות להסדיר את יחסיהם.
בגלל הרגישות הגבוהה של הדברים, מומלץ מאוד לבצע את התהליך בליווי צמוד של עורך דין המתמחה בתחום.

משרד עורכי דין ונוטריון משה פרדס מתמחה בתחום של שלום בית, ויספק לכם ליווי והדרכה משפטיים צמודים לאורך כל הדרך.
לפרטים נוספים חייגו 077-7784688