אודות הכתובה ומשמעותה

הכתובה, אותו מסמך שנחתם על ידי הבעל וניתן לאשתו במעמד החופה, היא בעצם שטר חוב שבו מתחייב הבעל לדאוג לרעייתו ולמלא את כל חובותיו כלפיה.

שטר החוב נחתם לפני מעמד החופה, כאשר במעמד החתימה נוכחים החתן, הרב ושני עדים. בחתימה על השטר הבעל מתחייב למלא את כל צורכי אשתו, ואם הוא לא מקיים את חובותיו – יכולה האישה לבקש להתגרש. על הכתובה מופיע גם סכום כספי שמשמעותו היא, שאם הבעל לא ממלא את חובותיו ובני הזוג מתגרשים – עליו לשלם לאישה את מלוא הסכום המופיע בכתובה.

אודות הכתובה ומשמעותה

הסעיפים השונים שבכתובה

באמצעות הכתובה הבעל מתחייב לספק את צורכיה הבסיסיים של האישה:

  • פרנסתה וכלכלתה – הבעל מחויב לפרנס את האישה ולדאוג שיהיה להם כסף להתקיים.
  • מדורה – הבעל חייב לדאוג שיהיה לאשתו מקום מגורים.
  • כסותה – על הבעל לדאוג לאישה למלבושים.
  • עונתה – על הבעל לקיים יחסי אישות עם אשתו, לטובת הקמת צאצאים.

למעשה, הכתובה מעגנת את הבעל בקשר עם אשתו, הופכת אותו למחייב ומונעת ממנו את היכולת להתגרש ממנה באמתלות שאינן מוצדקות על פי דין.

דרישת התשלום

מכיוון שהכתובה נחשבת כמסמך משפטי לכל דבר ועניין, הרי שאם הוא לא ממלא את חובותיו אלה – הדבר מהווה עילה לגירושין ולתשלום הסכום שנקבע ונכתב על הכתובה. על מנת לקבל את הכסף, יכולה האישה להגיש כתב תביעה לחיוב המוגש תחת הקטגוריה "חוק יחסי ממון", או לחלופין – תביעה לשלום בית. כתב התביעה צריך להיות מוגש על ידי עורך דין לענייני משפחה המתמחה בתחום, אשר ילווה את האישה וידאג לכך שהיא תממש את מלוא זכויותיה.

כתב התביעה נבחן על ידי בית הדין הרבני וההחלטה מתקבלת הן על פי הנסיבות הקיימות בשטח, הן על פי הסכמים שונים – אם נערכו כאלה, והן על פי חוק יחסי ממון.

הכתובה ומשמעותה

מי מטפל בתביעת דמי כתובה?

אישה שמעוניינת להגיש תביעה לקבלת דמי הכתובה מתוך כוונה להתגרש מבעלה, צריכה להגיש את התביעה לבית הדין הרבני בלבד. לבית משפט לענייני משפחה אין סמכות לטפל בתביעות מסוג זה כל עוד מעורבת בעניין גם בקשת גירושין. אם אין בקשת גירושין והאישה מעוניינת לתבוע את דמי כתובתה בגין פטירתו של בן זוגה – יכולה להגיש את התביעה גם לבית הדין לענייני משפחה.

לאישה שמעוניינת לתבוע את דמי כתובתה מומלץ מאוד להסתייע בעורך דין לענייני משפחה המכיר את הנושא מקרוב ויוכל לסייע לה להגיש את התביעה בצורה שתמנף את הסיכוי לכך שתתקבל.

השאירו פרטים ונחזור
אליכם בהקדם

מאמרים בנושאים נוספים

מאמרים בנושאים נוספים:

גירושין והיתר נישואין

גירושין והיתר נישואין

ברוכים הבאים לעולם המורכב והרגיש של דיני משפחה בישראל. בחברה המגוונת שלנו, שבה מסורת והלכה משתלבות עם החוק המודרני, נושאי נישואין וגירושין מציבים אתגרים ייחודיים. בין אם אתם שוקלים נישואין, מתמודדים עם הליך גירושין, או נדרשים להיתר נישואין מיוחד, חשוב להבין את המערכת המשפטית והדתית המורכבת העומדת בפניכם.
צוואות וירושות

צווי ירושה

על פי חוק הירושה, לאחר מותו של אדם כל נכסיו עוברים ליורשיו – שיכולים להיות יורשיו על פי דין או יורשים על פי צוואה. היורשים על פי דין הם קרובי משפחתו של הנפטר – בן זוגו, ילדיו, צאצאי ילדיו, הוריו ואחיו. היורשים על פי צוואה הם כל מי שנמצא בחיים עם מותו של הנפטר או שנולד עד 300 יום לאחר פטירתו, ומוזכרים בצוואתו של הנפטר כיורשי נכסיו או חלק מהם. בין אם הותיר הנפטר אחריו צוואה ובין אם לא, נכסיו יוכלו לעבור אל היורשים רק לאחר שאלה ידאגו להוציא צו ירושה על פי החוק הקיים בישראל. אמנם צווי ירושה אינם יוצרים את זכויות היורשים, אולם הם מצהירים על זכויותיהם ולכן, כדי לקבלן, יש לדאוג להוצאת הצו.

מספר זה הינו מספר וירטואלי, שהוא חלק משירות תוכן המופעל על ידי זאפ גרופ בע”מ ומפנה את המתקשר לבית העסק.
משתמש העושה שימוש במספר הווירטואלי, מסכים כי החברה תהא רשאית לשמור את מספר הטלפון ממנו התקשר, לכלול אותו במאגר מידע או ליצור באמצעותו קשר עם המשתמש, וכן כי המספר עשוי להשתנות מעת לעת.

מספר הטלפון הרגיל של בית העסק הוא 000-000000

דילוג לתוכן