הקדשות

הקדשות פירושן תרומה. מקורן בהקדשת הנכסים לבניית המשכן הנזכרת בתחילת פרשת תרומה שבספר שמות כ"ה, ועד היום הן מהוות חלק חשוב ובלתי נפרד מחוגים מסוימים ביהדות. בגלל ריבויים של ארגוני הצדקה השונים שאפיינו את היהודים שחיו בגולה, המשיכה המסורת גם לארץ ישראל וכיום יש הרבה מאוד ארגוני צדקה שכל כולם עוסקים בהקדשות.

עורך דין מקרקעין

ישנם שני סוגים של הקדשות

  • הקדשות רבניים – כאלה שנוסדו בפני בתי מועצת הרבנות הראשית של ארץ ישראל ובשלב מאוחר יותר בפני בתי הדין.
  • הקדשות ציבוריים – שנוסדות לצורכי צדקה על פי פקודת ההקדשות בעבר, והיום – על פי הוראת חוק הנאמנות.
המהות העומדת מאחורי שני הסוגים הינה ייעוד של נכסים כספיים או נכסי מקרקעין, לטובת מטרות ציבוריות שונות. כל הנכסים הללו מועברים לידיו של נאמן שקיבל על עצמו את התפקיד, ומחויב לנהוג בהם כך שימלאו בצורה המדויקת ביותר את המטרות שלשמן יועדו על ידי המקדיש.

הפיקוח על פעולות הנאמנים מתבצע על ידי רשם ההקדשות במשרד המשפטים, המקבל מהם דיווחים שוטפים בנוגע לכל ההקדשות שנתקבלו.

כל הקדש נרשם בפנקס מיוחד, המאפשר לבצע מעקב שוטף ולוודא שכל ההקדשות אכן הועברו למילוי ייעודם המקורי. הציבור הרחב יכול לעיין בפנקס ההקדשות, וכך לקבל מידע אודותיהם ולפנות אל הנאמנים האחראיים להם על מנת לקבל עזרה.

משרד עורכי דין ונוטריון פרדס לשירותכם

במשרד תוכלו לקבל מידע נוסף אודות הקדשות ולהסתייע בעורכי דין מנוסים על מנת לפנות אל נאמנים רלוונטיים ולקבל סיוע.

לקבלת מידע נוסף צרו קשר בטל' 02-6222943 ונשמח לעמוד לשירותכם.

השאירו פרטים ונחזור
אליכם בהקדם

מאמרים בנושאים נוספים

מאמרים בנושאים נוספים:

בקשה לקיום צוואה

בקשה לקיום צוואה

כאשר אדם נפטר וקרובי משפחתו מעוניינים לממש צוואה שהותיר אחריו, עליהם להגיש בקשה לקיום צוואה.
צוואות וירושות

צווי ירושה

על פי חוק הירושה, לאחר מותו של אדם כל נכסיו עוברים ליורשיו – שיכולים להיות יורשיו על פי דין או יורשים על פי צוואה. היורשים על פי דין הם קרובי משפחתו של הנפטר – בן זוגו, ילדיו, צאצאי ילדיו, הוריו ואחיו. היורשים על פי צוואה הם כל מי שנמצא בחיים עם מותו של הנפטר או שנולד עד 300 יום לאחר פטירתו, ומוזכרים בצוואתו של הנפטר כיורשי נכסיו או חלק מהם. בין אם הותיר הנפטר אחריו צוואה ובין אם לא, נכסיו יוכלו לעבור אל היורשים רק לאחר שאלה ידאגו להוציא צו ירושה על פי החוק הקיים בישראל. אמנם צווי ירושה אינם יוצרים את זכויות היורשים, אולם הם מצהירים על זכויותיהם ולכן, כדי לקבלן, יש לדאוג להוצאת הצו.

מספר זה הינו מספר וירטואלי, שהוא חלק משירות תוכן המופעל על ידי זאפ גרופ בע”מ ומפנה את המתקשר לבית העסק.
משתמש העושה שימוש במספר הווירטואלי, מסכים כי החברה תהא רשאית לשמור את מספר הטלפון ממנו התקשר, לכלול אותו במאגר מידע או ליצור באמצעותו קשר עם המשתמש, וכן כי המספר עשוי להשתנות מעת לעת.

מספר הטלפון הרגיל של בית העסק הוא 000-000000

דילוג לתוכן